Economy of former USSR continues to deteriorate. - Rosen, G.R
Obsah referátu riaditeľa odboru MMF pre bývalý ZSSR, ktorý predniesol na seminári MMF koncom minulého roku. Konštatuje neprehľadnosť a ťažkosti interpretácie hlavných národohospodárskych ukazovateľov. Účinok kombinácie trhovej a direktívnej ekonomiky a jej varianty v jednotlivých republikách. Klesajúca úloha ústrednej vlády. Kompetenčné nejasnosti v realizácii menovej a daňovej politiky. Podiel minulého systému na situácii.