Ekonomičeskaja situacija v stranach, perechodjaščich k rynku: Jeje vlijanije na vodorozdel meždu Vostočnoj i Zapadnoj Jevropoj. - Vacič, A.
Východná a stredná Európa prestala byť politicky a obchodne uzavretým blokom, avšak ekonomické rozdiely pretrvávajú a aj sa prehlbujú. Analýza dlhodobého poklesu v krajinách bývalého východného bloku a súčasnej ekonomickej situácie krajín, prechádzajúcich na trhovú ekonomiku. Závery týkajúce sa ekonomickej a politickej rovnováhy v Európe, možností technickej a ekonomickej rekonštrukcie postkomunistických štátov a možnosti odstránenia nových rozdielov medzi východom a západom.