Evropejskoje soobščestvo i Balkany: slučaj Jugoslavii. - Petkovic, R.
Od tej časti Európy, na ktorej Európske spoločenstvo existuje, sa Balkán veľmi odlišuje. Vývoj spoločenstva od začiatku vzniku a zmeny po skončení studenej vojny. Historický vývoj i hospodárska situácia balkánskych krajín sú dôkazom toho, že nemajú možnosť zachrániť sa vlastnými silami. Musia "opustiť" Balkán a dostať sa do Európy. V najhoršej situácii je dnes Juhoslávia.