Hospodářská situace Slovinska. - Valouch, J.
Slovinsko stojí pred mnohými hospodárskymi problémami. Napriek tomu, že to bola priemyselne najvyvinutejšia oblasť bývalej Juhslávie, dnes jej produkcia klesá a nezamestnanosť stúpa. Inflácia bola spomalená za cenu vysokého zahraničného zadlženia. Ekonomika sa nepostaví na nohy bez cudzej pomoci.