K problematice vzájemných vazeb medzi hospodářskou a sociální politikou. - Průša, Ladislav
Prechod k trhovému mechanizmu a aktívna sociálna politika. Vzájomné väzby ekonomickej a sociálnej politiky. Ciele sociálnej politiky. Vplyv sociálnej politiky na hospodársky rozvoj. Úloha štátu vo vývoji sociálnej politiky vyspelých krajín v 60.-80. rokoch. Koncepcia sociálnej politiky v súčasných podmienkach. Stimulácia ekonomiky aktívneho obyvateľstva k snahe o zlepšenie vlastného ekonomického postavenia.