Makroekonomické a sociální souvislosti transformace čs. ekonomiky. Analýza roku 1991 a krátkodobý výhled. - Janáček, Kamil
Hospodársky a sociálny vývoj v prvej etape ekonomickej transformácie. Silný pokles hospodárskej aktivity. Postupné obnovenie vnútornej rovnováhy. Počiatok likvidácie štruktúrnych deformácií. Ďalší ekonomický pokles v r. 1991 a rýchly rast nezamestnanosti. Sociálna priechodnosť hospodárskej politiky. Predpokladaný vývoj v r. 1992. Charakteristika politiky zamestnanosti v r. 1991 a adaptácia správania sa na nové cenové a príjmové relácie v r. 1992.