Podmínky a tendence čs. ekonomiky v roce 1991. - Czesaný, Slavoj
Najvýznamnejšou zmenou ekonomickej situácie v r. 1991 je premena ekonomiky na dopytovo orientovanú. Túto zmenu doprevádza súbeh výstavby trhového systému s recesiou, ktorý má mnoho významných čęt v správaní hospodárskych subjektov i vo vývine hlavných ekonomických tendencií. Hlbšie analytické rozvedenie niektorých problémových okruhov v oblasti vonkajších i vnútorných podmienok. Náčrt pohybu makroagregátov a charakteristík štrukturálneho a prierezového charakteru.