Tzv. specifika slovenské ekonomiky. - Čapek, A.
Na základe preverenia špecifických čęt slovenského hospodárstva (nižšia finalizácia produkcie ako v ČR, vyššia dovozná náročnosť, dôležitá úloha bývalých krajín RVHP v dovozoch, značná váha tradičnej zbrojnej výroby, nižšia ekonomická efektívnosť výroby a nižšia exportná výkonnosť ako v ČR) sa dochádza k záveru, že principiálna odlišnosť ekonomickej reformy na Slovensku by súčasné problémy prehĺbila a transformáciu Slovenska sťažila.