Čs. ekonomika v roce 1992. - Ungerman, J.
Východiskovým problémom r. 1992 bude hlboký pokles tempa ekonomického rastu. Postupne sa bude presúvať dopyt na zahraničné výrobky. Malý rast nominálnych miezd a vysoké ceny vytvárajú dopytovú bariéru. Nepodarilo sa prebudiť rozvojové sily. Musí sa pristúpiť k aktívnejšej hospodárskej politike a k intenzívnejšej ochrane vnútorného trhu.