Dilemata hospodářské politiky. - Jonáš, Jiří
Analýza makroekonomickej politiky v doterajšom systéme centrálneho plánovania. Charakteristika základných úloh, ktoré bude musieť makroekonomická politika v procese prechodu k trhovému systému plniť. Diskutovanie problémov nazvaných "dilema makroekonomickej politiky". Rozbor ďalších faktorov, ktoré sledovanie cieľov makroekonomickej politiky sťažujú. Naznačenie východisk z uvedených dilem a rozlíšenie problémov, ktoré sú v rámci makroekonomickej politiky riešiteľné a neriešiteľné.