Drogi wyjscia z polskiego kryzysu gospodarczego.
Expertízu vypracovali významní poľskí ekonómovia a prerokovali ju v ekonomickej rade. Základné prvky diagnózy. Hlavné predpoklady prekonávania úpadku. Politika voči štátnym podnikom. Premeny vlastníctva. Finančná politika. Rozpočet a problém deficitu. Zahraničný obchod a adaptácia voči EHS. Oživenie investícií. Trh práce a nezamestnanosť. Sociálna politika. Kríza bytovej výstavby. Priemyselná politika. Roľníctvo. Výskum.