Hospodářská politika v procesu otevírání se Španělska světu. - Kociánová, H.
Dlhodobo orientovaná hospodárska politika zameraná na realokáciu výrobných zdrojov, na zvýšenie ich pružnosti a účinnosti prebieha v Španielsku od r. 1982. Charakteristika širokého programu konverzie štátneho priemyselného sektora a vyrovnávania regionálnych disparít. Politika podpory zahraničného sektora. Liberalizácia španielskeho bankového systému. Výsledky hospodárskej politiky od prijatia do ES. Skúsenosti z procesu otvárania Španielska pre ČSFR.