Hospodářská politika. - Matějka, Milan
Základné koncepcie ovplyvňovania trhu vládou. Mikroekonomická politika. Charakteristika vládnych intervencií. Keynesova makroekonomická koncepcia a monetárna koncepcia. Menová politika. Úloha ponuky peňazí v regulácii rastu. Centrálna banka a ponuka peňazí. Fiškálna politika. Ponuka tovarov. Časový faktor v rozhodovaní a reakcii ekonomiky. Problematika inflácie a štátneho dlhu.