Alternative methods of privatization. - Klusoň, Václav
Ekonomická reforma vyžaduje zmenu vlastníckych vzťahov, čo sa uskutočňuje predovšetkým cestou malej a veľkej privatizácie. Scenár ekonomickej reformy určil tri základné metódy privatizácie: predaj podnikov, privatizáciu bez predaja a tzv. malú privatizáciu. Rozbor metód a problémy transformácie štátneho vlastníctva na základe predaja a bezúplatným prevodom.