Finansovyje aspekty privatizacii. - Kašin, V.A
Pokles ekonomickej efektívnosti štátneho sektoru v porovnaní so súkromným. Dôvody pre nevhodnosť využitia skúseností ekonomicky vyspelých krajín s privatizáciou. Návrh na vytvorenie štátnych holdingových spoločností, ktoré by metódami finančnej kontroly riadili podniky určené na predaj. Anglická metóda privatizácie v podmienkach rozvitého trhu cenných papierov.