Transformácia podnikovej štruktúry. - Sedlák, Mikuláš
Samotná privatizácia nezaručuje rozvoj a prosperitu nových ekonomických subjektov. Treba vytvoriť takú organizačnú štruktúru podnikovej sféry, ktorá sa zakladá na konkurencii a takú hospodársku politiku štátu, ktorá bude v súlade s požiadavkami trhu. Demonopolizácia a vytváranie konkurenčného prostredia ako nevyhnutný predpoklad. Nebezpečie vznikania monopolizácie v hospodárstve pri súkromných podnikoch.