Mysl ekonomiczna wobec idei planowania gospodarczego w Polsce w okresie miedzywojennym. - Zagóra-Jonszta, U.
Vzťah predstaviteľov akademického myslenia k plánovaniu. Štatisti a myšlienka plánovania. Prvá hospodárska brigáda. Klub národného hospodárstva. Zahraniční zástancovia plánovania.