Japonská průmyslová vládní politika a makroekonomický systém plánování. - Marhoulová, Dagmar
Charakteristika japonskej priemyslovej vládnej politiky a systému plánovania. Podporovanie vývojových priorít priemyslu vládou. MITI (Ministerstvo pre zahraničný obchod a priemysel) ako subjekt priemyslovej štátnej politiky. Charakteristika činnosti a formy participácie MITI. Formy podpory efektívnych odvetví (daňové úľavy, vývozné licencie) a adaptívna politika zameraná na urýchlený odchod neperspektívnych odvetví. Makroekonomické plánovanie, tvorba, modely.