Price descrimination and retail configuration. - Shepard, A.
Cenové rozlíšenie tovarov, u ktorých klesá dopyt. Správanie monopolov a spotrebiteľov pri predaji takýchto tovarov. Model maloobchodnej ceny. Vzťah medzi cenou tovaru a kvalitou služby na príklade benzínových čerpadiel. Analýza spotrebiteľského záujmu o služby plnoautomatizovaných, alebo samoobslužných čerpadiel v závislosti na cenovej diferenciácii.