Jak na regulaci cen v dopravě? Ceny veřejných statků. 7. - Šíp, E.
Pokračovanie seriálu o cenách verejných statkov. Problematika všetkých druhov regulovaných cien odvetvia dopravy. ČSD ako monopolný podnik v oblasti železničnej dopravy. Závislosť deregulácie cien tejto dopravy na postupe privatizácie a na vstupe ďalších subjektov do odvetvia. Cestná osobná autobusová doprava ako lokálno monopolné odvetvie (asi 60 podnikov ČSAD). Charakteristika terajšej regulácie cien a postupu privatizácie. Mestská hromadná doprava nebude najmenej po dobu 5 rokov privatizovaná.