<Die> Märkte für Obst und Gemüse.
Pokles úrody ovocia v Európe v r. 1990 v dôsledku nepriaznivých poveternostných podmienok. Zvýšený dopyt ovocia v nových spolkových krajinách SRN. Dovoz ovocia do SRN. V dôsledku nižších zásob ovocia v SRN sa očakávajú vysoké ceny až do novej úrody. Svetový trh zeleniny. Ohraničený vplyv poľnohospodárskej politiky ES na trh ovocia a zeleniny.