Dynamic demand, consumers' expectations and monopolistic resource extraction: an application to OPEC pricing policies. - Wirl, F.
Dopad poklesu cien ropy na začiatku r. 1986. Model integrujúci vzájomné dynamické pôsobenie a ovplyvňovanie sa medzi spotrebiteľmi a monopolnými dodávateľmi na príklade OPEC. Teoretické výsledky empirických výskumov. Teórie o rozhodovaní OPEC a dôsledkoch dynamického dopytu po rope. Dynamický a lineárny dopyt. Optimálne cenové stratégie OPEC.