Marketingové strategické riadenie výrobkovej politiky metódou portfolio. - Rajt, Š.
Triedenie výrobkov pri uplatnení metódy portfolio z dvoch hľadísk: a) aké sú perspektívne trhové možnosti výrobku; b) aká je momentálna situácia podniku na trhu. Určenie životného cyklu výrobkov v kontexte so strategickým riadením výrobkovej politiky. Štyri štádiá trhovej životnosti výrobku: zavedenie, rast, zrelosť a pokles.