Nekontrolovateľné prostredie ovplyvňujúce marketingový manažment. - Karvaš, J.
Marketingoví manažéri musia brať do úvahy niektoré nekontrolovateľné premenné pri výbere cieľových trhov a pri formovaní marketing-mixu. Oblasti, ktoré firma nemôže ovplyvniť: kultúrne a sociálne prostredie; ekonomické a technologické prostredie; konkurenčné prostredie a politické a právne prostredie.