K zákonu o komoditních burzách. - Dědič, J.
Charakteristika poňatia komoditnej burzy: ponuka a dopyt tovarov veľkých objemov sústredená na jedno miesto a jeden čas, so štandardizovanými podmienkami obchodu. Komoditná burza ako zvláštna forma právnickej osoby. Burzové obchody a ich sprostredkovanie. Spory z burzových obchodov a dohľad nad burzami.