Komoditní burzy. - Petříček, V.
V ČSFR budú pôsobiť dva druhy búrz: jedna určená k obchodovaniu s cennými papiermi a druhá - komoditná burza - bude organizovať obchod s ostatným zastupiteľným tovarom. Zákon o komoditných burzách vychádza z poňatia burzy ako právnickej osoby súkromného práva, podriadenej štátnemu dohľadu. Vymedzenie súkromnoprávneho charakteru burzy. Určenie metód právnej regulácie. Charakteristika založenia burzy, členstva na burze a obchodovania na burze.