Rossijskije tovarnyje birži: tradicii, nastojaščeje, perspektivy. - Ivanov, K.
V r. 1991 bolo v SNŠ už viac ako 400 búrz, väčšina z nich tovarových, zatiaľ čo vo vyspelých priemyselných a rozvojových krajinách bolo vcelku len okolo 50 tovarových búrz. Nadmerný rast búrz v SNŠ je prejavom nezrelosti a neefektívnosti mechanizmu a štruktúry tejto formy tvorby cien. Nedostatky a odlišné črty búrz SNŠ od súčasných rozvinutých burzových foriem. Modernizácia búrz v SNŠ pri využívaní bohatých ruských dorevolučných a nepovských skúseností a skúseností vyspelých štátov.