Prodávat stojí peníze. - Bureš, I.
Význam atraktívnych vonkajších atribútov firmy pre vzbudenie dôvery zákazníka k predávajúcemu a k poskytovaným službám. Súvislosť medzi predajnými nákladmi a predaným objemom tovaru. Triedenie predajných nákladov do piatich hlavných skupín: náklady marketingové, náklady na predávajúci personál, náklady spojené s distribučnou sieťou, náklady skladové a expedičné a náklady na servis.