Obchodní zastupitelství v ohrožení. - Myslil, S.
V ČSFR je pri FMZO a MOCR zapísaných asi 1500 obchodných zastupiteľstiev zahraničných osôb. Obchodný zákonník v paragrafe 768 ods. 4 ukladá týmto zastupiteľstvám povinnosť zapísať sa do obchodného registra najneskôr do konca júna 1992. Predbežné zložité úpravy potrebné pre tento zápis môžu spôsobiť aj zánik niektorých týchto firiem.