Obchodní politika - účinky celního ochranářství. - Holman, R.
Obchodná politika ako silný vplyv záujmových skupín na hospodárstvo. Ochranárska obchodná politika je v rôznych krajinách a v rôznej miere uplatňovaná, hoci ekonomická teória dokázala jej škodlivosť pre hospodárstvo ako celok. Najpoužívanejším obchodno-politickým nástrojom sú dovozné clá. Analýza ekonomických účinkov dovozných ciel - ich účinku na ekonomický blahobyt a na ekonomický rozvoj. Makroekonomické súvislosti obchodnej politiky.