L'Allemagne premier exportateur industriel mondial. - Toujas-Bernate, J.
Nemecko ako vývozná veľmoc. Pokles francúzskeho vývozu na svetové trhy od r. 1980, najmä však zariadení. NDR predáva svoje výrobky drahšie. Francúzsko sa menej prispôsobuje rôznorodosti dopytu. Francúzsky a nemecký podiel na vývoze. Inovačná kapacita Francúzska sa v 80. rokoch menej diferencovala. Nemecký a francúzsky strojársky priemysel.