Zahraničné investície na Slovensku. - Ivaničková, Alžbeta
Prílev zahraničného kapitálu na Slovensko je veľmi malý. Záujem zahraničných investorov sa sústreďuje na zakladanie kapitálovo nenáročných projektov, zahraniční partneri podnikajú prevažne s osobami, ktoré majú vplyv na hospodársku situáciu, ak podnik zakladá sám zahraničný investor, jeho kapitálový vklad je na hranici minima. Charakteristika pôvodu a lokalizácie zahraničného kapitálu, determinant lokalizácie. Byrokratické a iné bariéry pre činnosť zahraničných investorov.