Aus der Sicht der Deutschen Bundesbank. - Gaddum, J.W
Zjednotenie Nemecka, integrácia Európy a monetárna integrácia. Menová únia ako predpoklad hospodárskej únie. Vyústenie integrácie do politickej jednoty. Možnosti väčšej cenovej stability v jednotnom menovom priestore Európy ako v národných menách. Stupne menového a ekonomického zjednocovania. Strata autonómnosti národnej hospodárskej politiky. Úloha nemeckej marky v európskej integrácii.