Orientierungen nach Maastricht. - Kopper, H.
Hodnotenie perspektív vystriedania nemeckej marky európskou menou v Nemecku. Ciele európskej menovej únie a jej výhody v oblasti financií a v konkurencii s mimoeurópskymi partnermi. Stabilita európskej menovej jednotky. Vytvorenie európskej centrálnej banky a jej úlohy. Počiatok menovej únie v r. 1999. Špecifickosť európskej meny. Európsky menový inštitút. Úlohy po Maastrichte (európsky trh, spoločný ekonomický priestor..).