K makroekonomickým principům optimální politiky devizového kursu. - Bureš, J.
Cieľom predkladaného príspevku je formulácia niektorých základných zásad optimálnej devízovej politiky v procese prechodu čs. hospodárstva na trhovú ekonomiku. Diskutovanie troch základných problémov: determinanty devízového kurzu; hospodárska politika a devízový kurz a makroekonomická regulácia a stabilita devízového kurzu. Určenie dôležitých oblastí pre stabilizáciu a reguláciu devízového kurzu v čs. ekonomike.