Co je a čím se zabýva Čs.-americká ekonomická rada.
Hlavným cieľom tohto orgánu je povzbudzovať a uľahčovať obchodnú a investičnú činnosť medzi ČSFR a USA a prispievať k rozvoju súkromného sektora a trhového hospodárstva v ČSFR. Rada má americkú a československú sekciu. Spolupracuje s vládami ČSFR a USA a snaží sa o zdokonalenie zákonodárneho rámca vzájomných vzťahov. Strategické ciele Rady a výhody členstva.