Zásady volebného práva. - Kresák, P.
význam ústavného zakotvenia zásad či princípov volebného práva. Základné zásady volebného práva: všeobecnosť, rovnosť a priamosť, spojená s tajnosťou hlasovania. Ich výklad. Vývoj inštitútu všeobecnosti volebného práva vo vybraných krajinách.