Zásady volebného systému. - Kresák, P.
Pokračovanie objasňovania základných zásad volebného práva. Chápanie výkonu volebného práva ako možnosť vybrať si svojich zástupcov (aktívne volebné právo) či uchádzať sa o zvolenie (pasívne volebné právo) a nie ako povinnosti takto konať. Význam inštitútu voličských zoznamov. Rozdiely v jednotlivých vyspelých demokraciách.