Zásady volebného systému. - Kresák, P.
Objasnenie priamosti volebného práva. Priamosť vyžaduje, aby voliči rozhodovali o tvorbe voleného orgánu priamo a nie prostredníctvom voliteľov, delegátov či iných zástupcov. Rozličné spôsoby priebehu samotného hlasovacieho aktu. Konštatácia, že všetky demokratické štáty napriek rozdielnostiam zakotvujú tajnosť hlasovania a tiež vytvárajú potrebné podmienky na realizáciu uvedenej zásady.