K novele občianskeho zákonníka. - Plank, K.
Občiansky zákonník z r. 1964 prísne diferencuje medzi osobným vlastníctvom a súkromným vlastníctvom občanov. Tento zákonník obsahoval viaceré ustanovenia, ktoré mali za úlohu súkromné vlastníctvo obmedzovať a pripravovať jeho perspektívny zánik. V novele k občianskemu zákonníku bolo treba novým spôsobom upraviť vlastnícke vzťahy, ktoré bezprostredne súvisia so zmenami vlastníctva. Stručná charakteristika týchto úprav.