Prevod štátneho majetku do vlastníctva obcí. - Frolkovič, P.
Z výkladu zákona č. 138/1991 Zb. o majetku obcí vyplýva, že existujú dva druhy prevodu majetku štátu do vlastníctva obcí: na základe písomného odovzdavajúceho a preberajúceho protokolu, kedy sa hnuteľné i nehnuteľné veci stali majetkom obce zo zákona dňa 1. mája 1991 (deň nadobudnutia účinnosti zákona č. 138/1991 Zb.) a cestou nevydraženého majetku v malej privatizácii, alebo na základe žiadosti o vylúčení z malej privatizácie. Charakteristika vznikajúcich problémov.