Obchodní společnosti podle obchodního zákoníku. - Bernat, F.
Prehľad o obchodných spoločnostiach podľa obchodného zákonníka, platného od 1.1.1992. Druhy a charakteristika obchodných spoločností, ich právne postavenie, konanie, riadenie a orgány. Založenie a vznik obchodných spoločností, spoločenská zmluva a stanovy. Účtovníctvo, zisk a rezervný fond obchodnej spoločnosti.