Smluvní pokuta - hůl o dvou koncích. - Bejček, Josef
Obchodný zákonník vychádza z princípu autonómie zmluvných strán a zmluvnej voľnosti. Ponecháva úpravu sankčného zabezpečenia záväzkov zásadne dohode zmluvných partnerov. Komentárom základných krokov pri jednaní s partnerom o režime zmluvných pokút v obchodnom vzťahu sa dokumentuje, k akým riešeniam a právnym dôsledkom sa môže dospieť obratnými jednaniami.