Společnosti osobní a kapitálové. - Nesnídal, Jiří
Delenie obchodných spoločností na osobné a kapitálové. Charakteristika jednotlivých právnych foriem obchodnej spoločnosti podľa troch kritérií: základný majetok; zodpovednosť za záväzky; obchodné vedenie spoločnosti. Charakteristické črty kapitálových spoločností (účastinnej spoločnosti a spoločnosti s ručením obmedzeným) a osobných spoločností (verejnej obchodnej spoločnosti a komanditnej spoločnosti).