Kontrolní orgány v Čínské lidové republice. - Ezr, V.
V ČĽR sú paralelne tri kontrolné okruhy. Ministerstvo štátnej kontroly, ktorého kontrolné odbory sú zriadené vo všetkých provinciách, oblastiach, mestách a obciach. Minsterstvo financií má systém finančnej kontroly, ktorú vykonáva súbežne s činnosťou ministerstva kontroly. Ďalším kontrolným orgánom je Štátny úrad finančnej kontroly.