Normotvorná právomoc obcí. - Filko, Ján
Ústavné zákony, ktoré zakotvujú právo obcí vydávať vo veciach miestnej samosprávy normatívne akty - všeobecne záväzné vyhlášky. Podmienky za akých možno všeobecne záväzné nariadenia obce vydávať. Postup v prípade, že by nariadenie obce bolo v rozpore s ústavou a zákonom. Obsah zákona SNR č. 369/1991 Zb. o obecnom zriadení.