Zákon Slovenskej národnej rady z 3. decembra 1991 O obecnej polícii.
Základné úlohy. Organizácia obecnej polície. Povinnosti a oprávnenia pracovníkov obecnej polície. Použitie donucovacích prostriedkov pracovníkov obecnej polície. Rovnošata a preukaz pracovníka obecnej polície. Odborná spôsobilosť, výcvik a školenie pracovníkov obecnej polície.