Pojištění poskytované novými pojišťovnami.
Na poisťovacom trhu sa objavili nové subjekty. Charakteristika nových poisťovní a to: Poisťovne IB, a.s.; Československej družstevnej poisťovne Kooperativa, a.s. a Slovenskej poisťovne a.s.