Students aren't learning quality principles in business schools. - Hart, Ch.W.L
Školy ekonomického smeru v USA nedokázali primerane zaradiť výuku o riadení akosti do svojich osnov. Príčiny tohoto nedostatku. Prednášať túto disciplínu v škole môžu najúspešnejšie skúsení manažéri z významných firiem. Prednášajúci tak získajú možnosť na výber študentov, ktorí po absolvovaní nastúpia u ich firmy. Zásady pre výuku tejto disciplíny manažérom vo funkcii externého prednášateľa.