<The> cost structure of american research universities. - Groot, H. de
Odhad translogových funkcií premenlivých cien pre 147 amerických univerzít. Explicitné odmeranie výstupu výskumu a jeho kvality. Nie je významné, či ide o verejnú alebo súkromnú inštitúciu, a nie je významný ani stupeň štátnej regulácie.